Gevuld kalfsgebraad met courgette en kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Wil je graag eens een gebraad op tafel zetten, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Volg ons recept en bekijk zeker onze video voor de stap-voor-stap uitleg.

Ingrediënten

  • 700 g kalfsgebraad
  • 1 kleine courgette
  • handvol rucola
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • bosje munt
  • handvol basilicum
  • 60 g geraspte belegen Brugge kaas  
  • 40 g hazelnoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd het gebraad in tot een zo groot mogelijke lap. Leg het vlees tussen twee vellen bakpapier en rol er stevig over met een deegrol. Zet apart.

Snijd de courgette in dunne plakjes, ev. met behulp van een mandoline. Snijd de verse munt en basilicum fijn.

Hak de hazelnoten grof.

Meng in een kom de geraspte kaas met de munt, tijm, basilicum en hazelnoten. Voeg 2 el olijfolie toe en kruid met peper en zout. Roer goed onder elkaar.

Verdeel dit mengsel over het midden van het vlees. Leg er de plakjes courgette op, verdeel er de rucola over en rol het vlees opnieuw op.

Bind vast met keukentouw en kruid met peper en zout.

Bak het vlees rondom goudbruin in een bakpan met olijfolie.

Leg het kalfsgebraad daarna in een ovenschaal en plaats 30 minuten in de oven.

Laat het vlees na het bakken 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

Snijd vervolgens in mooie plakken met een groot scherp mes.

Lekker met gebakken patatjes, groene sla en rode wijnsaus.

Rode wijnsaus:

Giet hiervoor het braadvocht in een pannetje. Breng aan de kook en giet er vervolgens 250 ml rode wijn bij.

Laat inkoken tot sausdikte.

Voeg er op het laatst een koud klontje boter bij. Kruid met peper en zout.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.