Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het gebraad in tot een zo groot mogelijke lap. Leg het vlees tussen twee vellen bakpapier en rol er stevig over met een deegrol. Zet apart.
Snijd de courgette in dunne plakjes, ev. met behulp van een mandoline. Snijd de verse munt en basilicum fijn.
Hak de hazelnoten grof.
Meng in een kom de geraspte kaas met de munt, tijm, basilicum en hazelnoten. Voeg 2 el olijfolie toe en kruid met peper en zout. Roer goed onder elkaar.
Verdeel dit mengsel over het midden van het vlees. Leg er de plakjes courgette op, verdeel er de rucola over en rol het vlees opnieuw op.
Bind vast met keukentouw en kruid met peper en zout.
Bak het vlees rondom goudbruin in een bakpan met olijfolie.
Leg het kalfsgebraad daarna in een ovenschaal en plaats 30 minuten in de oven.
Laat het vlees na het bakken 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd vervolgens in mooie plakken met een groot scherp mes.
Lekker met gebakken patatjes, groene sla en rode wijnsaus.
Rode wijnsaus:
Giet hiervoor het braadvocht in een pannetje. Breng aan de kook en giet er vervolgens 250 ml rode wijn bij.
Laat inkoken tot sausdikte.
Voeg er op het laatst een koud klontje boter bij. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.