Kaastaartje met andijvie en walnoten

4
  • 150 g gehakte walnoten
  • 6 halve walnoten voor de afwerking
  • 1 andijvie
  • 200 g verse kaas
  • 200 g blauwschimmelkaas (bv. Pas de Bleu)
  • 1 ei
  • 1 kant-en-klaar kruimeldeeg

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit een pan en rooster de gehakte walnoten.
Bekleed een bakvorm met het uitgerolde kruimeldeeg en bak het blind gedurende +/- 10 min (hiervoor gebruikt u best een laag bakpapier met erwten erbovenop).
Laat afkoelen.

Was de andijvie en snij hem in kleine stukken.
Meng de 2 kaassoorten.
Voeg de kaas en de gegrilde noten bij de andijvie.
Klop het ei los en meng het onder het kaas-andijviemengsel.
Vul de taartbodem met het mengsel en leg er de halve noten op.
Bak de taart 20 minuten op 180°C.

Snij ze meteen daarna in 4 stukken en dien die warm op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.