Granola met frambozen en yoghurt

Varia
Dagelijkse kost
4
40

Granola is een mengsel van geroosterde havermout met zaden en pitten. Met wat yoghurt en frambozen is het een lekker en gezond ontbijt.

Voor de granola:

  • 100 g havermout
  • 30 g zonnebloempitten
  • 30 g pompoenpitten
  • 20 g sesamzaadjes
  • 30 g pecannoten
  • 1 eiwit
  • 75 g suiker

 

In plaats van pecannoten, kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.

Granola:

Verwarm de oven voor tot 160 °C.
Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.

Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.

TIP: Dit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en maak los met een vork.

 

Serveer de yoghurt met granola en frambozen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.