Gemarineerd buikspek met geitenkaas en een salade van rode kool en appel

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 30

Geef je buikspek extraveel smaak door het te marineren in heerlijke Aziatische smaken. Serveer met een salade van rode kool en appel.

Ingrediënten

  • 800 g buikspek
  • 1 rode kool
  • 2 appels
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml Mirin ( zoete japanse rijstwijn)
  • 50 ml saké
  • 50 g bruine suiker
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g rozijnen
  • 50 ml limoensap
  • 50 g gehakte walnoten
  • scheutje sherry azijn
  • vetstof
  • peper en zout

Recept

Snijd het buikspek in reepjes.

Meng de sojasaus samen met de Mirin, saké en bruine suiker. Doe er de reepjes buikspek bij en meng goed door elkaar.

Laat het buikspek 30 minuten goed trekken in de marinade.

Snijd de rode kool in fijne plakjes, eventueel met een mandoline. Snijd de appels in een grove brunoise (blokjes). Sprenkel wat limoensap over de appelblokjes tegen verkleuring.

Meng in een kom de gesneden rode kool met de appelblokjes en rozijnen.

Doe er de rest van het limoensap bij en een scheutje sherry azijn. Breng op smaak met peper en zout.

Bak het gemarineerde buikspek in een pan met wat vetstof. Kruid met peper en zout.

Werk de salade af met de gehakte walnoten.

Serveer het buikspek met rode kool salade. Werk af met de geitenkaas.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.