Gebakken rijst met gekookte ham en grote garnalen

4
30
  • 6 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (200 g)
  • 8 grote rauwe garnalen (of scampi’s)
  • 400 g langkorrelige rijst, gekookt en afgekoeld
  • 1 wit van een prei
  • 1 stengel bleekselder
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • een 20-tal korianderblaadjes
  • 40 g pindanoten
  • ketjap
  • sambal
  • gemalen kurkuma
  • 1 dl wok-olie (of arachide-olie)
  • peper en zout

Kook de rijst en laat enkele uren afkoelen zonder af te dekken.

Snijd de gekookte ham, prei, ui en selder fijn.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Bak de gekookte ham kort in een lepel olie en haal hem vervolgens uit de wok.
Stoof de ui kort en roer om. Voeg de knoflook, de prei en selder toe en wok verder. Voeg lepel per lepel de rijst toe en bak verder op een hoog vuur.

Bak intussen de garnalen in een lepeltje olie in een andere pan op een hoog vuur. Kruid met zout en peper.

Voeg de ham bij de rijst en breng alles op smaak met zout, peper, kurkuma, sambal en ketjap.

Serveer in diepe borden. Strooi er stukjes pindanoten en koriander over en garneer met de garnalen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.