Fruitige salade met rode bieten en gegrilde kip

Salade
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Fruit in een hoofdgerecht? Ja, je leest het goed. De bramen en kersen geven een frisse toets aan de salade. De kip zorgt er dan weer voor dat je met een gelukkig gevulde maag van tafel kan.   

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 el kippenkruiden
  • bakboter
  • 125 g mix rode bietensla/rucola
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 125 g bramen
  • 125 g kersen, ontpit
  • handvol verse oreganoblaadjes
  • handvol bladpeterselie
  • 120 g kruidenkaas, in blokjes (bv Beverse hoevenkaas met kruiden)
  • bloemetjes van dille, oregano,…

Dressing:

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 6 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Afwerking:

  • 50 g amandelschilfers, geroosterd 

Recept

Kruid de kipfilets met de kippenkruiden. Grill en gaar ze goudbruin in een grillpan met bakboter. Snijd daarna in reepjes.

Doe de sla in een grote schaal. Meng de oreganoblaadjes en bladpeterselie door de sla.

Snijd de voorgekookte bietjes in partjes en leg ze samen met de kippenreepjes tussen de sla. Verdeel ook de bramen en kersen over de salade.
Bestrooi de sla met de blokjes kaas en de bloemetjes.

Maak een dressing met de wijnazijn, het sjalotje en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

Druppel de dressing over de salade en werk af met de amandelschilfers.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.