Fruitige salade met rode bieten en gegrilde kip

4
20

Fruit in een hoofdgerecht? Ja, je leest het goed. De bramen en kersen geven een frisse toets aan de salade. De kip zorgt er dan weer voor dat je met een gelukkig gevulde maag van tafel kan.   

  • 2 kipfilets
  • 1 el kippenkruiden
  • bakboter
  • 125 g mix rode bietensla/rucola
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 125 g bramen
  • 125 g kersen, ontpit
  • handvol verse oreganoblaadjes
  • handvol bladpeterselie
  • 120 g kruidenkaas, in blokjes (bv Beverse hoevenkaas met kruiden)
  • bloemetjes van dille, oregano,…

Dressing:

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 6 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Afwerking:

  • 50 g amandelschilfers, geroosterd 

Kruid de kipfilets met de kippenkruiden. Grill en gaar ze goudbruin in een grillpan met bakboter. Snijd daarna in reepjes.

Doe de sla in een grote schaal. Meng de oreganoblaadjes en bladpeterselie door de sla.

Snijd de voorgekookte bietjes in partjes en leg ze samen met de kippenreepjes tussen de sla. Verdeel ook de bramen en kersen over de salade.
Bestrooi de sla met de blokjes kaas en de bloemetjes.

Maak een dressing met de wijnazijn, het sjalotje en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

Druppel de dressing over de salade en werk af met de amandelschilfers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.