Escaloperolletje met spek, mozzarella en kappertjessaus

4
(30) 60
  • 8 kalfslapjes
  • 8 plakjes rookspek
  • 8 plakjes mozzarella (1 bol, ca. 150 g)
  • 4 grote tomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • +/- 20 blaadjes basilicum
  • 1 citroen
  • 400 g verse pasta
  • 1 dl olijfolie
  • boter
  • versgemalen peper
  • grof zout
     

Sla de kalfslapjes tussen 2 vellen keukenpapier plat met een deegroller. Beleg elk plakje vlees met een plakje mozzarella, rol op en bind er een plakje spek rond.

Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Pers de citroen en meng met de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, de kappertjes en de gesnipperde basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

Bak intussen de rolletjes op een zacht vuur in de boter. Kruid met zout en peper en lepel er regelmatig de bakjus over.

Kook de pasta beetgaar.

Serveer de rolletjes en de pasta op warme borden. Lepel de saus erover.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.