Crumble met peer, speculaas en havermout

4

Heeft de Sint te veel speculaas gebracht? Gebruik een deel ervan in een crumble met stevige peren en rozijnen. Heel eenvoudig, snel klaar en superlekker.

  • 4 harde peren (type Conference)
  • 50 g blonde rozijnen
  • 1 vanillestok
  • ½ citroen
  • 1 koffielepel speculaaskruiden
  • 4 bolletje roomijs

Voor het crumbledeeg:

  • 100 g bloem
  • 100 g donkerbruine suiker
  • 50 g havermout
  • 100 g speculaas
  • 100 g boter

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Schil de peren en snijd ze in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
Doe er de rozijnen bij. Wie wil kan er eventueel wat gehakte noten aan toevoegen.
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en meng ze door de peren. Voeg er de speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar. Heb je geen speculaaskruiden? Neem dan kaneelpoeder.

Crumbledeeg:

Meng de bloem met de bruine suiker en de havermout.
Verkruimel de speculaas in de vijzel en doe hem bij het mengsel.
Snijd de koude boter in stukjes en wrijf ze door het deeg zodat je crumble krijgt.

 

Strooi de crumble over het fruit.
Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de crumble warm met een bolletje (sepculaas)ijs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.