Aardbeien Lijsterbes

Geert Van Der Bruggen
  • 2 bakjes aardbeien
  • 1 vanillestok
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • fijne suiker
  • vodka (bij voorkeur met bizongras)
  • verse munt
  • frisse sorbet (bv. aardbei of limoen)

Voor het eiwitschuim:

  • 200 g eiwit
  • 100 g bloemsuiker
  • 100 g fijne suiker

Voor de crumble:

  • 150 g bloem
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 150 g gemengde noten of amandelen
De crumble zorgt voor een krokant effect, maar als je wil kan je het schuim ook kleuren met een gasbrandertje.

Doe alle ingrediënten voor de crumble in de blender en mix tot een consistente massa. Stort het deeg in een vorm en vries de crumble in.

Haal de hoedjes van de aardbeien en snijd de vruchten in niet te kleine stukjes. De helft ervan dient om een salade te maken, de rest voor de coulis. Voeg voor die laatste de pitjes van een vanillestok toe, suiker naar smaak en meng het sap van een halve citroen erbij. Mix tot een gladde saus en bewaar in de koelkast.

Werk de salade af met de geraspte schil van een sinaasappel en een citroen, een snuifje suiker, fijngesnipperde munt naar smaak en een klein scheutje vodka. Meng de salade.

Haal de crumble uit het vriesvak. Leg een stuk bakpapier in een ovenplaat en rasp er de crumble overheen. Bak goudbruin in een oven op 170°C. De rest van de crumble steek je gewoon terug in het vriesvak voor later gebruik.

Meng voor het schuim beide suikers. Klop het eiwit tot het begint te schuimen. Doe er vervolgens geleidelijk de suiker bij en blijf kloppen tot je zachte pieken bekomt.

Schik de salade van aardbeien in een ring op het bord. Bedek met schuim en verwijder de ring. Strooi er crumble overheen. Werk het bord af met de coulis, een bolletje lekkere sorbet en een takje munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.