Aardappelrösti met boerenworst

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 20

Ingrediënten

  • 300 g bloemig kokende aardappelen
  • 4 stukken boerenworst
  • 200 g gemengde salade
  • 2 el olijfolie
  • 4 el boter
  • saladedressing
     

Recept

Schil de aardappelen.
 

Bak de worsten in 2 eetlepels boter. Belangrijk: op een laag vuur en kort inprikken zodat ze niet openscheuren. Laat ze na het bakken kort uitlekken.

Rasp voor de rösti de aardappelen in zo lang mogelijke ‘draden’. Dit zal ervoor zorgen dat de rösti mooier samenhangt.

Verwarm in een teflonpan de helft van de olie en de boter en verdeel de aardappelen zorgvuldig over de hele oppervlakte.

Druk de aardappelen aan en bak ze krokant op matig warm vuur.

Haal uit de pan en maak van de gelegenheid gebruik om de resterende olie en boter in de pan te doen.

Bak nu de andere zijde van de rösti. Deze moet krokant zijn aan de buitenkant en gaar vanbinnen.

Maak de salade aan met de dressing.

Serveer met de boerenworst en een spie rösti.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.