Aardappelgratin met lamsvlees en groene boontjes

4
(45) 90
Het is ook mogelijk de geschilde aardappelen voor 3/4e in licht gezouten water te garen. Snijd ze in plakjes. Wrijf een ovenschaal in met een lepel boter en de knoflook. Schik de aardappelschijfjes in de schaal en overgiet met de room en melk. Laat gratineren in de oven gedurende 20 à 30 minuten op 160°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Wrijf een ovenschotel in met een lepel boter en het knoflookteentje.
Schik de aardappelschijfjes in de ovenschaal en kruid elke laag spaarzaam met peper en zout.
Giet er de room en melk over en gaar in de oven (afhankelijk van de dikte) gedurende 1 uur à anderhalf uur op 140°C.

Pluk de peterselietakjes en spoel samen met de kervel en de dragon.
Maal deze fijn in een keukenrobot met een eetlepel boter, het brood (zonder korsten) en de mosterd.
Kleur de lamsbout in de resterende boter, doe in een ovenschaal en strijk er de kruidenkorst over.
Laat garen in de oven gedurende 25 minuten op 220°C.

Kook intussen de boontjes beetgaar in licht gezouten water en giet ze af.
Haal vervolgens de lamsbout uit de oven en laat een 10-tal minuten rusten.
Blus de ovenschotel met de bouillon en laat inkoken tot een lichte jus.
Zeef door en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees in plakjes en schik op warme borden, lepel er de jus over en serveer de boontjes en gratin afzonderlijk.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.