Aardappelchips, bietenchips en dipsaus

4
(15) 10

Voor de aardapppel en bietenchips

Voor de dipsaus

  • 1 eierdooier
  • 200 ml arachideolie
  • zout
  • 1 tl pikante mosterd
  • 1/2 tl citroensap
  • 1 el zure room
  • 1 kl fijngesneden bieslook
  • 1 kl fijngesneden koriander
  • 1 mespunt knoflookpasta
  • 1 el (grof)yoghurt
  • peper en zout

Voor de dipsaus

Verse mayonaise vormt de basis van deze dipsaus.
Doe de dooier in een ruime kom en voeg de mosterd, het citroensap en het zout toe.
Roer het mengsel voorzichtig om en giet er vervolgens beetje bij beetje de olie door.

Roer de zure room, yoghurt en kruiden (koriander, bieslook en knoflookpasta) los.
Voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

Voor de aardappelchips en bietenchips

Snijd de aardappel en biet, ofwel met een snijmachine, ofwel met een mandoline in flinterdunne plakjes.

Bak eerst de aardappelplakjes krokant in schone frituurolie op 180°C.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe hetzelfde met de bietenchips.

Serveer zo warm mogelijk, gekruid met peper en grof zout en serveer met de dip.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.