5 redenen om deze keer konijn te kiezen

5 redenen om deze keer konijn te kiezen

Er zijn zo van die dingen die je niet luidop hoort te zeggen. Dat konijn op grootmoederswijze niet je favoriet is bijvoorbeeld. Pas op, begrijp ons niet verkeerd, met pruimen of bier is konijn ook ge-wel-dig. Alleen, er zijn nog zo veel andere mogelijkheden. Zo een stukje vlees op de grill of in de wok is onweerstaanbaar. En dan hebben we het niet eens gehad over deze vijf redenen om voor konijn te kiezen. 

1. Zowel de som als de delen zijn overheerlijk

Wist je dat konijn een allround lekkernij is? Niet enkel een stoofpotje op grootmoederswijze is goddelijk. Ook lichte gerechtjes met enkel filet of bout zijn verrukkelijk.

2. Licht en overladen met smaak

Vergis je niet, achter deze sappige smaaksensatie schuilt een licht stukje vlees. Konijn bevat gemiddeld ongeveer 8 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g. 

3. Bron van omega 3-vetzuren

Wist je dat konijn ongeveer 3 keer meer omega 3-vetzuren bevat dan zalm? Yép, dat heb je goed gelezen. Dat hoge gehalte is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die konijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.

4. Van maandag tot feestdag

In feestelijke bereidingen overtuigt konijn altijd. Maar ook in de wok, op de grill of in de pan is konijn super. Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht.

5. IJzersterk stukje vlees

Konijn bevat bijna 2 keer meer ijzer dan spinazie. Popeye moest het weten. Wie een tekort aan ijzer heeft, is sneller vermoeid. Nu en dan een lekkere stoofschotel met konijn en veel groenten is zonder twijfel de lekkerste remedie. 

10 manieren om te verrassen met konijn

Bakken, wokken, stoven... het kan allemaal met konijn. Laat je inspireren door deze recepten.

Heb jij een van onze recepten met konijn geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.