

Ingrediënten
Voor de cupcakes:
Voor de frosting:
Voor de afwerking:
- spuitzak
- papieren muffinvorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de boter in een kom en mix tot ze smeuïg is. Voeg de suiker toe en mix tot een geheel.
Voeg nu de eieren toe en mix op een lage stand. Schraap de vanillezaadjes uit het stokje en meng ze onder het beslag.
Zeef de bloem en het cacaopoeder door het deeg. Doe wat rode kleurstof en het bicarbonaat erbij en roer goed door. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe.
Schep het deeg in feestelijke cupcakevormpjes. Bak de cupcakes een 25-tal minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten te mengen in een kom. Doe de afgewerkte frosting in een spuitzak.
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Neem de frosting en decoreer hiermee de afgekoelde cupcakes totdat je alles hebt opgebruikt. Werk af met wat gemalen rode smarties.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.