Frozen yoghurt cupcakes

Ontbijt
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 5

Froyo, dat is frozen yoghurt of bevroren yoghurt. Je kan het zo eten als snack in plaats van een ijsje, maar je kan er ook leuke gerechten mee maken. Het bewijs: deze ‘cupcakes’ van froyo.

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien- of frambozenyoghurt
  • 80 g aardbeien
  • 80 g blauwe bessen
  • 2 el suiker
  • 150 g muesli
  • 2 el pindakaas
  • 2 el honing
  • 4 muntblaadjes
  • 4 el roomkaas
  • 1 el bloemsuiker

Recept

Snijd de aardbeien in blokjes. Hak de muntblaadjes fijn.
Meng de fijngesneden aardbeien, de blauwe bessen, munt en de suiker onder elkaar. Zet opzij.

Verwarm de pindakaas met de honing en schep er de muesli onder. Verdeel dit mengsel over 6 muffinvormpjes en duw zachtjes aan. Verdeel de yoghurt over de muffinvormpjes en schep er het gesuikerde fruit op, hou het resterende sap opzij.

Dek de muffinvormpjes af met plastic folie en zet minstens 4 uur in de vriezer.

Meng de bloemsuiker en 2 el van het sap van het fruit onder de roomkaas. Schep in een spuitzak.

Haal de muffins uit de vormpjes en spuit er een toefje roomkaas op. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.