Cookie cups

8
45
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 120 g suiker
  • 60 g havervlokken
  • 200 g malse boter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 100 g donkere chocolade en een beetje extra
  • frisse melk

Overige benodigdheden

  • een keukenmachine om deeg te mengen
  • een vorm voor muffins of cupcakes

Zorg ervoor dat je de boter op tijd uit de koelkast haalt zodat hij mals kan worden.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Weeg alle ingrediënten goed af. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de havervlokken in de mengkom van de keukenmachine. Plaats het hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine en meng alle ingrediënten op lage snelheid.

Snijd de malse boter in stukjes en voeg die één voor één toe aan de droge ingrediënten. Voeg er ook het ei aan toe. Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes toe aan het deeg. Laat de machine even op hogere snelheid draaien, totdat je een egaal vast koekjesdeeg krijgt.

Hak de chocolade in stukjes en voeg toe aan het deeg. Laat de machine alles mengen.

Draai de vorm voor muffins om en vet de buitenkant in. Kneed over elk apart muffinvormpje wat van het deeg. Bak in de oven tot ze goudbruin zijn. De cups mogen niet meer zacht zijn.

Bekleed de binnenkant van de cups met gesmolten chocolade en plaats de cups in de vriezer.

Gebruik de cups om heerlijk frisse melk in te serveren.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.