Slateler Mathias in zijn serre
Duurzaamheid

Mathias kiest voor duurzame slateelt: “De enige logische keuze”

In de serres van Delova in Pittem groeien verschillende soorten sla op water. “De keuze voor hydroteelt is denk ik...

Lees meer
Pancakes met blauwe bessen, frambozen & honing
Kooktips

Hoe pancakes maken, van beslag tot topping

We leiden je door het hele proces, zodat je elke keer weer luchtige pancakes kunt maken. 

Lees meer
soorten tomaten
Productinformatie

Welke soorten tomaten zijn er en wat kun je ermee maken?

We belichten hier de variëteiten die je het vaakst in het winkelpunt ziet liggen.

Lees meer
Gegrilde kotelet met tomatengremolata en oude kaas
Kooktips

Hoe je de beste kalfskotelet ooit bereidt

Met de juiste kennis kan iedereen dit heerlijke stukje vlees tot in de perfectie bereiden.  

Lees meer
Het gerechtje is gepresenteerd op een plankje, share food op zijn best. Rondom het gerecht staan bordjes klaar met bestek. Een maaltijd die je naar Griekse sferen brengt boordevol Belgische kwaliteitsproducten. Yummy.
Kooktips

De 5 meestgestelde vragen over lamsvlees op de bbq

Van het juiste stukje vlees tot passende marinades… We beantwoorden de vragen die jullie het meest stelden.  

Lees meer
Op een witte houten tafel staat een klaargemaakte rijsttaart, hij is afgewerkt met vers opgeklopte slagroom, stukjes banaan en vloeibare karamel. Er is al een stukje aangesneden. Verder uit beeld staat het steelpannetje waarin de karamelsaus is klaargemaakt.
Kooktips

Fan van rijsttaart? Zo bak je ze lekker zelf

Wil je altijd al eens zelf rijsttaart maken? Wij helpen je op weg met tips en recepten. 

Lees meer
Deze fricassee straalt een en al lente uit! Hij is klaargemaakt met jonge worteltjes, erwtjes en aspergepunten. Er ligt gouden bestek langs en een portie gekookte aardappelen.
Kooktips

Groene asperges bereiden op 5 manieren

Moet je groene asperges schillen? En hoe maak je ze best klaar? Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Slateler Bert met multicolorsla
Verhaal

Op bezoek bij slateler Bert: “Ik doe m’n stiel met hart en ziel”

In het West-Vlaamse Ardooie runnen Bert en Evelien een indrukwekkend tuinbouwbedrijf.

Lees meer
Een langwerpig blauw bord staat op tafel. Hierop is yoghurt op geschept met krokante aardappelen, stukjes rode ui en geraspte broccoli.
Kooktips

Zelf yoghurtdressing maken: onze favoriete combinaties

Yoghurtdressing vind je kant-en-klaar in de winkel, maar je kunt hem eenvoudig zelf maken. 

Lees meer
Heerlijke kalfsrolletjes liggen in een diep bord met de boontjessalade er naast. De vleesrolletjes zijn gevuld met peer en geitenkaas. Er staat een glas water langs en wat stukjes brood.
Kooktips

Onze tips voor de beste kalfslapjes ooit

We duiken in de verschillende bereidingswijzen en delen onze beste recepten.

Lees meer
Een krokante tortilla ligt in een bordje klaar om aan te vallen. Hij is gevuld met een omelet, passendale kaas, gandaham en lente-ui. De tweede quesadilla ligt nog in de pan en staat ook op de tafel.
Kooktips

Zo veelzijdig is kropsla: recepten voor koude én warme gerechten

Wat kun je doen met kropsla? Veel meer dan je denkt! Doe hier inspiratie op.

Lees meer
Golden milk
Kooktips

Wat is golden milk en hoe maak je het klaar?

Het mooie van golden milk is de flexibiliteit. Met de smaak kan oneindig worden gevarieerd.

Lees meer
Groene groenteboterham met komkommer
Kooktips

Waterkers, een groene groente die je doet watertanden

Van salades, soepen en sauzen tot smoothies: waterkers verwerk je op veel verschillende manieren.

Lees meer
Klaargemaaakte samosa met lamsvlees liggen gepresenteerd op een marmer plankje. Ze worden opgediend met een frisgroene dip van munt en erwtjes.
Kooktips

Waarom wij altijd diepvrieserwten in huis hebben

Erwten zijn onderschatte helden in de keuken. Nochtans hebben ze sterke troeven. 

Lees meer
Inex-Melkveehouder
Duurzaamheid

Van koe tot glas: hoe INEX duurzame zuivel van bij ons maakt

Elke dag verwerkt INEX melk tot zuivelproducten. Hoe maken ze die productie zo duurzaam mogelijk? 

Lees meer