Lodewijk Waes
Verhaal

Van Spaanse droom tot Vlaamse wijn: 20 jaar Wijndomein Waes

Wijndomein Waes maakt bekroonde wijn van eigen bodem. Wijnbouwer Lodewijk deelt zijn verhaal.

Lees meer
wijngaard druiven plukken
Productinformatie

Welke soorten wijnbouw bestaan er?

Verdiep je in de moderne wijnbouw en de verschillen qua filosofie en productiemethode.

Lees meer
Op een witte taartschaal liggen 3 kleine taartjes met zomerfruit. Hiernaast ligt nog wat opgeklopte room, nog een schaaltje met extra rood fruit en een vaasje met roze bloemetjes.
Kooktips

Hoe kun je rode bessen verwerken in gerechten?

Rode bessen zijn onderschatte helden in de fruitrayon. Ontdek hier hoe verrassend veelzijdig ze zijn!

Lees meer
Zeeboerderij Westdiep schip
Verhaal

Mosselen van bij ons uit Zeeboerderij Westdiep

Zeeboerderij Westdiep toont hoe mariene aquacultuur kan bijdragen aan duurzame voedselvoorziening. 

Lees meer
Een lichtroos ontbijtkommetje staat op tafel, met hierin de kruidige chai porridge met een halve peer en een kaneelstokje. Er is ook een roze theepot met bijpassend kopje.
Kooktips

5 redenen om ook fruit bij het ontbijt te eten

Kiezen voor fruit bij het ontbijt is een goed idee. En daar zijn verschillende redenen en manieren voor.

Lees meer
BELBUL-vullen van flessen
Productinformatie

BelBul: het kwaliteitslabel voor mousserende wijnen van bij ons

Met BelBul krijgt lokaal geproduceerde mousserende wijn een officieel kwaliteitslabel én een generieke naam. 

Lees meer
Op tafel staat een ronde houten snijplank met hierop een wit potje gevuld met onze pikante dip van yoghurt en witte bonen. Je kan de yoghurtdip gebruiken met stukjes snackkomkommer, brood en radijsjes in ons geval. Rond de plank staan enkele glazen witte wijn en helderblauwe broodbordjes.
Productinformatie

Proost op de lente met wijnen van bij ons

Onze wijnexpert tipt welke lokaal geproduceerde wijnen heerlijk smaken bij lentegerechten.

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Een traditionele cake staat op de tafel, en toch is hij specialer dan een andere cake. We maakten een perencake met volledige peertjes erin. Inderdaad, volledige peren, met steeltje en al piepen uit de cake omdat ze rechtop in het beslag werden gezet.
Kooktips

Peerfect! Onze ultieme tips voor de lekkerste perencake

Wil je een perencake bakken? Met onze tips en peren van hier beleef je nóg meer bakplezier.

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer
Boten in de vissershaven
Duurzaamheid

Veilig varen: hoe onze visserij aan veiligheid aan boord werkt

Werken op zee brengt uitdagingen met zich mee. De veiligheid aan boord is dan ook een prioriteit.

Lees meer
Vis versnijden
Duurzaamheid

Onbekend maar niet onbemind: bijvangst en reststromen in de visserij

Dankzij nieuwe technieken en initiatieven kunnen visresten omgezet worden in waardevolle producten. 

Lees meer
Kaascups met zalmmousse
Productinformatie

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Hoe krijgt men die belletjes in de fles? Waarom zijn schuimwijnflessen zo zwaar? En, wat bepaalt de kwaliteit?

Lees meer
Marco Santoni Viskok van het Jaar
Verhaal

Marco Santoni is ‘Viskok van het Jaar’ 2025

Marco Santoni werd uitgeroepen tot Viskok van het Jaar. Maak hier kennis met deze getalenteerde chef. 

Lees meer
Biodiversiteit in de landbouwsector
Duurzaamheid

Biodiversiteit in de landbouw: zo dragen telers hun steentje bij

Biodiversiteit is ontzettend belangrijk voor natuur, mens en dier. Ook onze telers dragen hier hun steentje toe bij.

Lees meer