Lodewijk Waes
Verhaal

Van Spaanse droom tot Vlaamse wijn: 20 jaar Wijndomein Waes

Wijndomein Waes maakt bekroonde wijn van eigen bodem. Wijnbouwer Lodewijk deelt zijn verhaal.

Lees meer
Pancakes met blauwe bessen, frambozen & honing
Kooktips

Hoe pancakes maken, van beslag tot topping

We leiden je door het hele proces, zodat je elke keer weer luchtige pancakes kunt maken. 

Lees meer
wijngaard druiven plukken
Productinformatie

Welke soorten wijnbouw bestaan er?

Verdiep je in de moderne wijnbouw en de verschillen qua filosofie en productiemethode.

Lees meer
Gegrilde kotelet met tomatengremolata en oude kaas
Kooktips

Hoe je de beste kalfskotelet ooit bereidt

Met de juiste kennis kan iedereen dit heerlijke stukje vlees tot in de perfectie bereiden.  

Lees meer
Het gerechtje is gepresenteerd op een plankje, share food op zijn best. Rondom het gerecht staan bordjes klaar met bestek. Een maaltijd die je naar Griekse sferen brengt boordevol Belgische kwaliteitsproducten. Yummy.
Kooktips

De 5 meestgestelde vragen over lamsvlees op de bbq

Van het juiste stukje vlees tot passende marinades… We beantwoorden de vragen die jullie het meest stelden.  

Lees meer
Op een witte houten tafel staat een klaargemaakte rijsttaart, hij is afgewerkt met vers opgeklopte slagroom, stukjes banaan en vloeibare karamel. Er is al een stukje aangesneden. Verder uit beeld staat het steelpannetje waarin de karamelsaus is klaargemaakt.
Kooktips

Fan van rijsttaart? Zo bak je ze lekker zelf

Wil je altijd al eens zelf rijsttaart maken? Wij helpen je op weg met tips en recepten. 

Lees meer
BELBUL-vullen van flessen
Productinformatie

BelBul: het kwaliteitslabel voor mousserende wijnen van bij ons

Met BelBul krijgt lokaal geproduceerde mousserende wijn een officieel kwaliteitslabel én een generieke naam. 

Lees meer
Een langwerpig blauw bord staat op tafel. Hierop is yoghurt op geschept met krokante aardappelen, stukjes rode ui en geraspte broccoli.
Kooktips

Zelf yoghurtdressing maken: onze favoriete combinaties

Yoghurtdressing vind je kant-en-klaar in de winkel, maar je kunt hem eenvoudig zelf maken. 

Lees meer
Heerlijke kalfsrolletjes liggen in een diep bord met de boontjessalade er naast. De vleesrolletjes zijn gevuld met peer en geitenkaas. Er staat een glas water langs en wat stukjes brood.
Kooktips

Onze tips voor de beste kalfslapjes ooit

We duiken in de verschillende bereidingswijzen en delen onze beste recepten.

Lees meer
Op tafel staat een ronde houten snijplank met hierop een wit potje gevuld met onze pikante dip van yoghurt en witte bonen. Je kan de yoghurtdip gebruiken met stukjes snackkomkommer, brood en radijsjes in ons geval. Rond de plank staan enkele glazen witte wijn en helderblauwe broodbordjes.
Productinformatie

Proost op de lente met wijnen van bij ons

Onze wijnexpert tipt welke lokaal geproduceerde wijnen heerlijk smaken bij lentegerechten.

Lees meer
Golden milk
Kooktips

Wat is golden milk en hoe maak je het klaar?

Het mooie van golden milk is de flexibiliteit. Met de smaak kan oneindig worden gevarieerd.

Lees meer
Druiven plukken
Productinformatie

Interspecifieke variëteiten: de druiven van de toekomst?

Wat zijn resistente of interspecifieke druivenvariëteiten? Kun je er ook goede wijn mee maken?

Lees meer
Inex-Melkveehouder
Duurzaamheid

Van koe tot glas: hoe INEX duurzame zuivel van bij ons maakt

Elke dag verwerkt INEX melk tot zuivelproducten. Hoe maken ze die productie zo duurzaam mogelijk? 

Lees meer
Een twee gevouwen tortilla met hamburger en kaas, die wil ik wel proberen. We werkten hem af met plakjes tomaat, blaadjes ijsbergsla en een homemade sausje. We serveren hem met een fris pintje en nog wat extra sla.
Kooktips

Zure room: veel meer dan enkel een topping

Waarvoor kun je zure room gebruiken? Voor meer gerechten dan je denkt! Doe hier inspiratie op. 

Lees meer
Graevenberger wijngaard
Verhaal

Graevenberger: waar passie voor wijn en wetenschap samenvloeien

Een uniek kenmerk van Graevenberger is de grote diversiteit aan druivensoorten. 

Lees meer