De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Een clafoutis van appelstukkjes staat op het aanrecht in een zwarte fonte schaal. Er is al een portie uitgeschept en staat op een bordje naar de pot. Er is ook bloemsuiker over het dessert gestrooid en de koffie is al uitgeschonken.
Kooktips

Bon appétit, met clafoutis: recepten voor heerlijke desserts

Superlekker en tegelijk heel simpel: met een clafoutis met lokaal seizoensfruit scoor je altijd.

Lees meer
Aardbeiensmoothie
Kooktips

Netjes op een rij: onze favoriete recepten met aardbei

Mmm, aardbeien... ze zijn lekker uit het vuistje, maar je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken.

Lees meer
Pladijs met puree en tomaten
Kooktips

3 redenen om vaker vis op de graat te bakken

Vis op de graat bakken biedt alleen maar voordelen. Wij leggen uit waarom en delen onze beste recepten.

Lees meer
Papillot van rood fruit met platte kaas
Kooktips

Fruit op de BBQ: da’s meer dan alleen desserts

Kies bij je volgende barbecue eens voluit voor fruit! Je kunt er namelijk veel kanten mee uit.

Lees meer
Taart met kersen en kruimeldeeg
Kooktips

Recepten met kersen voor een heerlijk zoete zomer

Verfrissend, zoet en een smaak die moeilijk te weerstaan is. Kersen van bij ons zijn een echte zomertraktatie!

Lees meer
Frambozenmousse
Kooktips

Voor jou uitgekozen: onze beste recepten met frambozen

Met frambozen kan je de meest verfijnde desserts bereiden. Maar ze hebben veel meer in hun mars.

Lees meer
Crumble van peer met speculaasroom
Kooktips

5 manieren om (over)rijp fruit te verwerken

Overrijp fruit in je fruitmand of koelkast? Gooi het zeker niet weg, maar maak er nieuwe gerechten mee.

Lees meer
Een gebakken visje op vel ligt op een wit bordje. Hij is afgewerkt met gebakken boschampignons en krokante stukjes boerenkool. Wij serveren hem met knolselderpuree en een glaasje witte wijn.
Kooktips

Vers opgevist in de winter: wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten

Ook tijdens de winter biedt de zee lekkers. Denk maar aan wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten.

Lees meer
Een heerlijk krokant visje afgewerkt met zeekraal ligt op een groot bord. Er zijn enkele garnaaltjes aan toegevoegd die mooi roze blinken. De aardappelsalade staat er langs in een witte kom met witte lepel. Om af te werken ligt er 1 citroen doormidden gesneden.
Kooktips

Schartong klaarmaken: gerechten die altijd smaken

Schartong werd uitgeroepen tot Vis van het Jaar! Maak 'm ook eens klaar. Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Perentaart
Kooktips

Perentaart maken als een pro dat doe je zo

Wil je een perentaart bakken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Vind hier recepten met Belgische peren.

Lees meer
Griet met spekjes, champignons en spinaziepuree
Kooktips

Vers opgevist in de herfst: rog, griet en inktvis

Ook in het najaar biedt de zee heel wat lekkers. Onze suggesties? Rog, griet en inktvis!

Lees meer
Crostini met tartaar van rog en dressing
Kooktips

Hoe je met vis van bij ons heerlijke seacuterie maakt

Wat is seacuterie en hoe kan je het thuis zelf maken? Lees er hier meer over en probeer onze recepten.

Lees meer
Ovengeroosterde pladijs met venkel en rode ui liggen op een witte bakplaat, klaar om uit scheppen in borden. De tomaatjes geven een mooi kleur aan het gerechtje.
Kooktips

Vers opgevist in de zomer: pladijs, schelvis en zeetong

Ook vissen hebben seizoenen. In de zomer zijn bijvoorbeeld pladijs, schelvis en zeetong op hun best.

Lees meer