De croque ligt op een houten plankje aangesneden. De kaas en rode ui zien er heerlijk uit. In de achtergrond zie je ook nog wat gemengde sla en een potje graantjesmosterd.

De croque monsieur in verschillende jasjes

Kooktips

Krokante sneetjes brood, smeuïge gesmolten kaas en een plakje ham… De croque monsieur is dé golden oldie van de simpele, lekkere gerechten. Wij geven tips voor de perfecte croque monsieur, samen met enkele recepten als variaties op deze klassieker.

Een krokante croque, die maak je zo

  • Koop een ongesneden brood om je croques mee te maken. Zo kan je dikkere sneden afsnijden dan normaal.
  • Je kan oud brood gebruiken voor een croque monsieur, maar neem geen té droge sneden.
  • Ga voor een kaas die goed smelt en lekker afsmaakt, zoals Brugge Jong kaas of Damse Mokke.
  • Heb je geen croquemachine? Bak dan je croque monsieur in de oven of in de pan met wat boter. De oven steeds goed voorverwarmen op zo’n 180° à 200° C.
  • Voorkom dat het getoaste brood hard wordt door de buitenkant in te smeren met een beetje olie of boter.
De croque ligt op een houten plankje aangesneden. De kaas en rode ui zien er heerlijk uit. In de achtergrond zie je ook nog wat gemengde sla en een potje graantjesmosterd.

Pimp je croque monsieur: speciale croque monsieur recepten

Het klassieke croque monsieur recept bestaat uit toast met kaas en ham. Maar natuurlijk kan je verschillende soorten beleg en brood gebruiken. Opties bij de vleet zelfs! Wij schotelen je een aantal croque monsieur recepten met interessante variaties voor:

  • Hou je van zoet, probeer dan zeker eens een croque monsieur met krentenbrood. Beleg deze met geitenkaas, pijnboompitten en honing of hou het simpel met een sneetje oude kaas.
  • Ben je fan van croques én spiegeleitjes? Dan is een croque madame iets voor jou. Bekijk in onderstaande video hoe je het maakt.

Ken jij nog lekkere croque monsieur recepten of variaties?

Van recepten tot smakelijke kiekjes: aarzel niet en laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons! 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!