Een klassieke croque monsieur maak je met heerlijke ham en kaas, maar je hebt ook heel wat croque varianten: met verschillende soorten beleg en brood bijvoorbeeld. Kies eens voor krentenbrood met geitenkaas, pijnboompitten en honing of bruin brood met kip, parmezaan, spek en Romeinse sla. Laat je inspireren!
Ingrediënten
Voor het basisrecept:
- 2 sneetjes brood
- 1 sneetje Meesterlyck-ham
- 1 sneetje jonge kaas
- Eventueel wat smeerboter
Snijd de croque monsieur in 4 en serveer als aperitiefhapje: snel en smakelijk.
Recept
Besmeer de sneetjes brood met wat boter.
Beleg het brood met een sneetje kaas en daarop een sneetje ham. Dek af met de andere snee brood en bak in een croque monsieurmachine.
Tip: Heb je geen croquemachine, dan kan je de croque monsieur in de pan bakken of in de oven.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.