Croque monsieur

1

Een klassieke croque monsieur maak je met heerlijke ham en kaas, maar je kan ze ook op heel wat andere manieren bereiden: met verschillende soorten beleg en brood bijvoorbeeld. Kies eens voor krentenbrood met geitenkaas, pijnboompitten en honing of bruin brood met kip, parmezaan, spek en Romeinse sla. Laat je inspireren! 

Basisrecept:

  • 2 sneetjes brood
  • 1 sneetje Meesterlyck-ham
  • 1 sneetje jonge kaas
  • Eventueel wat smeerboter
Kies ook eens voor een croque monsieur van krentenbrood met geitenkaas, pijnboompitten en honing of bruin brood met kip, parmezaan, spek en Romeinse sla. Heerlijk!

Besmeer de sneetjes brood met wat boter. Beleg het brood met een sneetje kaas en daarop een sneetje ham. Dek af met de andere snee brood en bak in een croquemachine.
Croque monsieur is lekker met een fris slaatje.

Tip: Heb je geen croquemachine, dan kan je ze ook in de pan of in de oven bakken.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.