Broccolisoep met blauwe kaas

Broccolisoep waar iedereen van smult

Niets zo hartverwarmend als een kom lekkere soep. Bovendien is soep enorm veelzijdig én is het de ideale manier om ook de allerkleinsten genoeg groenten te laten eten. Neem nu broccolisoep: boordevol groenten, supersmaakvol en helemaal niet moeilijk om te maken. Zeker niet met deze tips en recepten!

Hoe broccolisoep maken?

Met slechts een paar ingrediënten kan je een lekkere broccolisoep maken:

  • Snipper een ui en fruit deze in een pot met dikke bodem.
  • Voeg 500 gram broccoli toe in roosjes, gevolgd door 1 liter groentebouillon.
  • Laat alles ongeveer 15 minuten pruttelen en mix de soep glad.
  • Eventueel kan je nog room en verse bieslook door de broccolisoep roeren.

Tip: voeg een aardappel toe om de broccolisoep dikker te maken.

Broccolisoep met blauwe kaas

Geef je broccolisoep een verrassende twist

Het standaard recept voor broccolisoep is enorm simpel, maar met een paar kleine toevoegingen krijgt je soep een verrassende twist.

  • Ga voor extra groene broccolisoep met prei. Stoof het groen van de prei samen met de broccoli, en stoof het wit apart. Dit kan je achteraf bij de gemixte broccolisoep voegen voor meer bite.
  • Maak eens broccolisoep met kruidenkaas. Dankzij de kaas krijgt de soep meer smaak en wordt ze romiger. Tip: ook geraspte Postel komijnkaas geeft je broccolisoep een romige smaak.
  • Reepjes forel, knapperig spek (2 minuutjes geroosterd onder de ovengrill) of geroosterde amandelschilfers zijn de perfecte afwerking van een kommetje broccolisoep.
  • Wil je een echt restaurantgevoel opwekken bij je tafelgasten? Leg dan een blokje Brugge Dentelle midden in het bord en giet de warme soep hierover. Succes gegarandeerd!
  • Ben je een échte soepfan, check dan onze tips en recepten voor soep waar je op elk moment van de dag van kan genieten.
  • Wil je trouwens extra gezonde broccolisoep maken? Gebruik dan vetarme bouillon en bereid de soep met minimum 400 gram groenten per liter soep. Je vindt hier meer soeptips.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Eet jij broccolisoep het liefst op grootmoeders wijze? Of maak jij vaak broccolisoep met prei, kruidenkaas, of nog een ander extraatje? Vertel het ons via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.