Biertje en slaatje met geitenkaas

De perfecte pint? In 4 stappen kan ook jij bier tappen

Hoewel we allen de perfecte pint willen drinken, is het tappen ervan minder makkelijk dan we denken. Bier tappen is een kunst die wat oefening vraagt. Ontdek hier hoe je in 4 stappen de perfecte pint leert tappen. Bovendien selecteerden we 6 gerechtjes die je er moeiteloos bij kan serveren, want bij een goed pintje hoort een smakelijk hapje (en een goed grapje).

In 4 stappen naar de perfecte pint

Stap 1: Poetsen en spoelen

  • Alles begint bij het bierglas. Dat moet brandschoon zijn. Kleine onzuiverheden of vet tasten de schuimkraag aan.
  • Is je glas schoon, spoel het dan in koud water voor je begint te tappen.

Stap 2: Laat het bier stromen en kantel je glas

  • Zet de tapkraan helemaal open in één vloeiende beweging.
  • Laat de eerste straal bier lopen.
  • Positioneer je glas schuin ten opzichte van de tapkraan.
  • Zorg dat het glas een hoek van 45 graden heeft en laat het bier in het glas stromen.
  • Ga met het glas langzaam naar beneden om een mooie schuimkraag te krijgen.

Stap 3: Tem de schuimkraag

  • Haast en spoed is soms goed. Eens het glas vol is, moet je snel zijn.
  • Haal de pint meteen vanonder de tapkraan zodat er geen bier meer in het glas kan nadruppelen.
  • In tegenstelling tot onze buren van over het kanaal houden wij Belgen van een mooie schuimkraag. Te veel is echter ook niet goed. Het schuim dat boven het glas uitsteekt haal je voorzichtig weg met een afschuimer.
  • Zorg ervoor dat je schuimkraag zo’n 3 centimeter of twee vingers dik is.

 

Stap 4: Dompel, overrompel en presenteer

  • Het bier tappen eindigt met een laatste reiniging van het glas.
  • Dompel het onder in koud water zodat het er fris en uitnodigend uitziet.
  • Zet het glas op tafel en draai het logo naar de drinker zodat deze fier kan zijn op ons bier.
  • Geniet!

Laat zien dat jij ook fier op ons bier bent

Post een foto van jouw favoriete Belgische bier via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons of #fieroponsbier.

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.