Geplette aardappel met karnemelk, gewokte wintergroenten en hazelnootboter

Hoofdgerecht
4

Schrob de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af. Schrob de wortelen en de pastinaken. Snij de pastinaken in gelijke delen. Blancheer de wortelen en de pastinaak.

Haal de pulp uit de aardappelen en plet ze in een kom met de helft van de boter en 1 dl karnemelk. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de wortel, het witloof en pastinaak in de olijfolie.

Bak 4 spiegeleieren. Kruid met zout en peper. Laat de resterende boter kleuren in de pan tot nootjesboter.

Schik de aardappel in borden. Schik er de groenten over. Leg er het ei op en lepel er de boter over. Strooi als laatste de nootjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.