Aardappelwafel met chorizosalade en cheddar

Hoofdgerecht
Dagelijkse kost
4
45

De wafels worden gemaakt op basis van een soezendeeg waar je aardappelen aan toevoegt. Door een slaatje bij de wafels te geven, krijg je een volwaardige maaltijd

Voor de aardappelwafels:

Voor de salade:

  • 1 bussel waterkers
  • 1 bussel tuinkers
  • een handvol basilicumblaadjes
  • ½ bakje zongedroogde tomaten
  • een handvol groene olijven
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 100 g cheddar
  • 100 g chorizo
  • olijfolie
  • sherryazijn
  • peper
  • zout

Aardappelwafels:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Verwarm het water op het vuur. Laat er de boter in smelten. Kruid flink met peper en zout.
Roer er de bloem beetje bij beetje door en laat wat drogen op het vuur.
Doe het mengsel in de keukenmachine.
Roer er één voor één de eieren door.

Verwarm het wafelijzer.

Giet de aardappelen af en laat ze even drogen op het vuur. Plet ze met een klein klontje boter.

Meng de aardappelen glad met de rest van het deeg in de keukenmachine.
Vet het wafelijzer in met wat olie.
Bak de aardappelwafels in het wafelijzer mooi goudbruin.

TIP: Je kunt eventueel wat chorizo of zongedroogde tomaten bij het deeg doen en in de wafel bakken.

Salade:

Maak de waterkers en de tuinkers schoon.
Snijd de lente-uien in fijne ringen. Hak de olijven fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
Meng de waterkers met tuinkers, basilicumblaadjes, lente-uien, olijven en zongedroogde tomaten.

Brokkel er de cheddar bij.
Snijd de chorizo in reepjes en doe bij de salade.

Breng vlak voor het serveren op smaak met peper, zout, olijfolie en een likje sherryazijn.

 

Serveer de aardappelwafel met de salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.