Aardappelbeignets

Aperitiefhapje
Bijgerecht
Gerechten met bier
4
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 2 el bindmiddel
  • 25 cl licht bier
  • peper en zout

Dipsausje:

  • 1 teentje gesnipperde look
  • 1/2 chilipeper
  • 4 el zure room
  • sap van 1 limoen
  • 1 gesnipperde pijpajuin
  • 1 el gehakte koriander
  • peper en zout

Meng de bloem, het bindmiddel en het bier. Kruid met peper en zout en zet aan de kant op een koele plaats.

Schil de aardappelen en snijd deze in flinterdunne plakken. Dep ze af met keukenpapier.

Verwarm de frietketel op 175°C. Haal de aardappelschijfjes door het beslag en bak in het frietvet. Serveer als hapje met een dip of vergezeld van een salade.

Dipsausje:

Mix alle ingrediënten tot een smeuïg sausje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.