Stoverij van varkenswangetjes

Varkenswangetjes klaarmaken? Dit kan je doen!

Varkenswangetjes van bij ons zijn een echte delicatesse. Enorm lekker in een stoofpotje op een druilerige herfstdag, en zeker even smakelijk wanneer je ze serveert als zomerse tapas. Ontdek waarom varkenswangetjes zo’n delicatesse zijn en hoe je ze het hele jaar door kan klaarmaken.

Daarom zijn varkenswangetjes een echte lekkernij

Varkenswangetjes worden steeds populairder, en terecht! Dit vlees, afkomstig uit de wangen van het varken, zit boordevol smaak en is zacht als boter. Varkenswangetjes hebben bovendien een typische smaak die je in geen enkel ander stukje vlees terugvindt.

Een stoofpotje van varkenswangetjes: ideaal!

Varkenswangetjes worden vaak gebruikt in stoofpotjes met groenten of zelfs fruit. Na het stoven worden de wangetjes namelijk héérlijk mals en smelten ze bijna in je mond. Bovendien laat dit vlees laat zich perfect combineren met zoete smaken. Daarom gebruikt men vaak kriekbier in stoofpotjes van varkenswangetjes. Fans van Geuze moeten ons recept van aardappelen met varkenswangetjes gestoofd in Geuze zeker eens proberen. Een lepel confituur of wat peperkoek maken je recept helemaal af.

Tip: Haal de varkenswangetjes op tijd uit de koelkast. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen voor je het bakt.

Vlaamse stoverij van varkenswangetjes

Andere recepten met varkenswangetjes

Naast stoofpotjes kan je nog heel wat andere recepten met varkenswangetjes klaarmaken, stuk voor stuk even lekker!

  • Je kan krokante varkenswangetjes klaarmaken door het vlees in stukjes te snijden, te paneren en daarna in arachideolie te bakken. Maak er een lekker sausje van mosterd, eigeel, arachideolie, citroen en een chilipepertje bij als dip.
  • Of wat dacht je van kroketten met varkenswangetjes? Stoof een mengeling van varkenspoten, -wangetjes en kruiden. Serveer er een vinaigrette bij van kriekbier voor die lekkere zoete toets.
  • Kan je ze ook als voorgerecht serveren? Zeker! Liefhebbers van de wereldkeuken gaan dit recept voor varkenswangetjes op z'n oosters met Vlaamse toets vast en zeker appreciëren.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Van alle ingrediënten die in onze recepten gebruikt worden, vind je in de winkel lekkere bioversies. Of koop je liever rechtstreeks bij de boer? Ook dat kan. Bekijk hier alle hoeveverkooppunten in je buurt.

Ken jij nog een recept met varkenswangetjes?

Maak jij wel vaker varkenswangetjes klaar? Deel dan zeker jouw recepten met ons via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Smakelijke foto’s zijn ook altijd welkom! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.