Hachis parmentier © Sofie Dumont

4 aanraders van chef Sofie Dumont voor je feestmenu

Ook Sofie Dumont geeft lokale ingrediënten een glansrol op haar feestmenu. Van originele hapjes met Belgische vleeswaren tot een feestelijke ‘Hachis Parmentier’: Sofie deelt graag haar tips met ons en met jou!

Sofie Dumont © Sofie Dumont

Zout, zuur én zoet: de aperoplank van Sofie is een smaakbom

Een combinatie van warme en koude hapjes bij het aperitief: Sofie en haar gezin zijn er dol op. Van zout, zuur tot zoet: alle smaken komen aan bod. Welk hapje wil jij wel eens proeven? De praline van witte pens met veenbes en hazelnoot, het gerookt spek met Berloumi-kaas en een dadel of de rolletjes van filet d’Anvers, pompoen en abdijkaas? Sofie toont je hoe je deze aperitiefhapjes maakt.

Gehakt Parmentier op feestelijke wijze: zo maak je het

Hachis Parmentier of gehakt Parmentier is een klassieker uit de Franse keuken. Sofie geeft er een lokaal én feestelijk tintje aan. Varkensgehakt, bospaddenstoelen en een puree van aardpeer: ze tillen elkaar en dit heerlijk ovengerecht naar een hoger niveau. Bekijk hieronder hoe je te werk gaat.

Je vindt hier alle feestrecepten van Sofie.

Tip: koken met hoeve- of bioproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ga jij een van de recepten proberen? Laat het ons weten en post een leuke foto van je gerecht via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. En wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.

© beelden Sofie Dumont

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.