Varkenskroontje met bloemkool en een mousseline van pickles © Njam!

Een feestmenu van eigen bodem: tips van chef Bart Desmidt

Ben je op zoek naar inspiratie voor heerlijke én haalbare feestgerechten met ingrediënten van bij ons? We stelden voor jou in samenwerking met tv-zender njam! en topchef Bart Desmidt een ‘feestmenu van eigen bodem’ samen. Het resultaat is te bekijken op njam! en VIER en ook hier. Je zit goed voor 4 verschillende afleveringen, twee aperitiefmomenten, vier hoofdgerechten en twee desserts.

Bart Desmidt © Njam!

Verwen je tafelgenoten met deze gerechten

Zet aperitiefhapjes op tafel en de sfeer is gezet. Chef Bart toont dat je ook met kazen van bij ons en typisch Vlaamse vleeswaren originele aperitiefhapjes kan creëren. Voor de grotere honger serveert hij een sappig varkenskroontje, verschillende verrassende aardappelbereidingen, een winters witloofpannetje en griet, een typische wintervis. En als dessert zorgt Bart voor verwenmomentjes met melk en eitjes in de hoofdrol. Je kan je verwachten aan meringue met advocaat en rijstpap. Als extra smaakmaker pimpt Bart de recepten met enkele traditionele Vlaamse streekproducten.

Njam! bundelde voor jou alle info en feestrecepten

Aflevering 4: gehaktballetjes met witloof & meringue met advocaat

Een feestmenu samenstellen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst Bart wanneer hij een eenpansgerecht met witloof en gehaktballetjes als hoofdgerecht serveert. Daarna tovert hij nog met eitjes en jenever een meringue met advocaat als dessert op tafel.

Aflevering 3: galette van aardappel met prei en filet d’Anvers & rijstpap met confituur van melk

Een galette van aardappel, belegd met prei en filet d'Anvers: da’s punten scoren aan de feesttafel! Is het dessert voor jou ook altijd het hoogtepunt van het diner? Dan moet je chef Bart z'n recept voor rijstpap met confituur van melk zeker eens proberen. 

Aflevering 2: aperitiefhapjes met vleeswaren & griet met een feestelijke aardappelpuree

In aflevering 2 serveert Bart verrassende hapjes met vleeswaren: potjesvlees met een mayonaise van waterkers en knolselderaardappelpannenkoekjes met bloedworst en appel en een boerenpaté met witloof en broodkruim. Ook vis van bij ons mag niet ontbreken op het feestmenu. De suggestie van Bart: een smakelijk stukje griet met een smeuïge aardappelpuree.

Aflevering 1: aperitiefhapjes met kaas & varkenskroontje met bloemkool en een mousseline van pickles

In deze aflevering maakt Bart drie originele hapjes met Belgische kazen: een koekje van Brugge Oud met worteldippeer met Pas de Bleu en een omelet met Passendale en groene kruiden. Hij toont ook hoe je een varkenskroontje met bloemkool en een mousseline van pickles bereidt. Een gerecht om je vingers bij af te likken!

Tip: feesten met bioproducten, hoeveproducten of traditionele streekproducten?

In de winkel vind je altijd lekkere bio-ingrediënten om te gebruiken in je feestgerechten. Koop jij graag rechtstreeks bij een boer in jouw buurt? Je vindt hier alle verkooppunten in Vlaanderen.

Ga op streekproduct.be op zoek naar lekkers uit jouw streek en geef ook erkende traditionele streekproducten een rol in je feestmenu.

Laat ons weten welke recepten jij op je feestmenu zet of deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op YouTube of Pinterest voor de laatste culinaire nieuwtjes.

© Beelden - Njam!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.