Zeeduivel met kummelcrème en granité van zuring

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Fris gerechtje van zeeduivel met kummelcrème en granité van zuring. Perfect om af te koelen tijdens iets warmere dagen!

Ingrediënten

  • 600 g zeeduivel
  • 100 g kruidensla (peterselie, koriander, dille, bieslook, dragon, kervel)
  • 100 g zure room
  • 200 g water
  • 30 g zuring
  • 20 g rijstazijn
  • 5 g kummel
  • 2 g zout (voor granité)
  • 1 g vitamine C
  • wat olie
  • peper en zout
     

Recept

Gaar de zeeduivel in de oven op 150°C gedurende 12 minuten en snijd in fijne brunoise. Meng met de fijngesneden kruiden, olie, peper en zout.
Meng voor de kummelcrème de kummel met de zure room, peper en zout.
Mix voor de granité van zuring de zuring met ijskoud water, vitamine C, rijstazijn en zout. Zet in de diepvries, roer af en toe om met een vork zodat de granité korrelig blijft.
Schik de zeeduivel met de crème op een bord en versier met de granité.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.