Yakitori van varkensreepjes

2

Voor 10 stuks:

  • 500 g varkensreepjes
  • 1 dl saké (Japanse drank op basis van rijst)
  • 2 dl donkere sojasaus (Japans)
  • 2 dl mirin (Japanse kookwijn)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 kleine bussel koriander of lente-ui
  • 10 brochettestokjes

Laat de brochettestokjes 20 minuten weken in water.

Breng in een kleine kookpot saké, sojasaus, mirin en suiker aan de kook. Zet apart.

Verdeel de varkensreepjes over de brochettestokjes. Leg ze op een met folie bekleed rooster en bak ze onder een voorverwarmde grill in 8 à 10 minuten gaar. Draai ze geregeld om en bestrijk ze tijdens het grillen regelmatig met de saus.

Bestrooi de brochettes met fijngesnipperde koriander of lente-ui en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.