Varkensribben op de BBQ met knolseldersalade

4
80

Voor de varkensribben:

  • ± 800 g varkensribben
  • peper
  • zout
  • 60 g Provençaalse kruiden
  • 0,6 dl olijfolie
  • het sap van 1 citroen

Voor de knolseldersalade:

  • ¼ knolselder, geschild
  • 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden
  • 2 harde peren (Durondeau), in kleine blokjes gesneden
  • een handvol bladpeterselie (fijngesneden)
  • 1 el azijn
  • 1 el graantjesmosterd
  • peper
  • zout

Breng de ribben op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat ze minstens 30 minuten marineren. Gaar ze daarna 45 minuten op de barbecue, op een rooster dat niet te dicht bij de kolen ligt. Bedruip ze regelmatig met een mengsel van de olijfolie en het citroensap.

Bereid intussen de knolseldersalade.

Rasp de knolselder en meng ze met de rest van de ingrediënten.

Geef er kort op de BBQ gegrilde sneetjes stokbrood bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.