Varkensmignonnette geflambeerd met cognac

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

De kruidige smaak van cognac zorgt voor een krachtige saus die niet te missen is bij deze schotel

Ingrediënten

  • 4 varkensmignonnettes
  • 600 g aardappelen
  • 400 g Parijse champignons, in partjes gesneden
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 bakje tuinkers
  • 100 ml light room
  • 50 ml cognac
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
     

Recept

Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Kruid de varkensmignonnettes met peper en zout.

Smelt 1/2 eetlepel boter in een pan en schroei hierin het vlees dicht. Laat 3 minuten per kant, op een zacht vuurtje, verder garen.

Smelt de rest van de boter in een pan en stoof hierin de champignons tot alle vocht is verdwenen. Kruid met peper en zout.

Flambeer de mignonnettes met de cognac, haal uit de pan en laat afgedekt 10 minuten rusten.

Voeg de room bij het braadvocht en schraap alle aanbaksels goed los. Laat de saus 5 minuten inkoken.

Voeg er de champignons, het paprikapoeder en de bieslook bij.

Giet de saus op het vlees, strooi er de tuinkers over.

Serveer met gekookte aardappelen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.