Varkenshaasje met mosterdsaus en puree

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

De zachte smaak van varkenshaasje past perfect bij de scherpte van de mosterdsaus. Serveer het varkenshausje met mosterdsaus met puree en je geniet van een feestmaaltijd.

Ingrediënten

voor de puree:

Recept

Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de preiwitten in de lengte doormidden en hak vervolgens in stukken die je geschikt vindt qua grootte.

Schil de patatten en snijd ze in blokken. Kook de groenten afzonderlijk beetgaar, net als de patatjes.

Korst het vlees in hete vetstof (lees: op hoge temperatuur dichtschroeien), kruid het en laat het garen op een zacht vuurtje. Wanneer is het klaar? Na ongeveer 20 minuten.

Maak ondertussen de puree. In mijn geval is dat “consulteer uw levenspartner voor het precieze recept dat hij hanteert.” Maar zo kan het ook: melk bij doen, boter, een ei, peper, zout, heel wat nootmuskaat en stampen maar.

Neem het vlees uit de braadpan. “Ge moet u niet schuldig voelen als het vanbinnen nog een klein beetje rosé zou zijn: dat mag. Alles is beter dan de varkenshaasjes te lang laten opliggen zodat ze droog en taai worden. Dat is immers een zonde, want varkenshaasjes horen mals en sappig op uw taloor te belanden.”

Doe bij de jus de room of de melk en bind lichtjes. Breng op smaak met tuinkruiden en mosterd.

Snijd het vlees in sneetjes.

Leg op de borden een laagje saus. Verdeel er het vlees over. “Als ge wilt, moogt ge het ook andersom doen, dat maakt allemaal niet zoveel uit.”
Garneer verder met de broccoli en het preiwit. Laat het u smaken!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.