Varkenshaasje met mosterdsaus en puree

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

De zachte smaak van varkenshaasje past perfect bij de scherpte van de mosterdsaus. Serveer het varkenshausje met mosterdsaus met puree en je geniet van een feestmaaltijd.

Ingrediënten

  • 600 g varkenshaasje
  • 2 broccoli
  • 20 cl room
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 1 el graanmosterd
  • boter
  • peper en zout

Voor de puree:

  • 800 g puree aardappelen
  • scheutje melk
  • 1 ei
  • nootmuskaat

Recept

Snijd de broccoli in roosjes.

Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in licht gezouten water. Kook ook de broccoli gaar in licht gezouten water, of stoom ze.

Bak het varkenshaasje in boter langs alle kanten goudbruin. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat nog 20 minuten bakken.

Giet de aardappelen af en laat uitdampen. Pureer ze met melk, het ei en een klontje boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Hak de dragon fijn.

Haal het vlees uit de pan, laat rusten en houd warm. Giet de room in de pan en schraap het aanbaksel los. Breng op smaak met de mosterd en de dragon.

Snijd het vlees in mooie plakjes. Verdeel over de borden, schep er de broccoliroosjes en puree bij. Dien op met de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.