Varkensspiesjes met honing-mosterdsaus

4
(30) 35
  • 600 g varkenshaasje
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 rode appelen
  • sap van 1 citroen
  • 2 takjes verse salie, gehakt
  • 5 el mosterd
  • 5 el honing
  • 2 à 3 el maïsolie
  • ½ kl paprikapoeder
  • ½ kl zout
  • ½ kl cayennepeper

Meng de mosterd met de honing, 2 eetlepels citroensap, de olie, de knoflook, de gehakte salie en alle andere kruiden tot een marinade.

Snij het varkenshaasje in vrij grote blokjes. Roer er de helft van de marinade door en zet een halfuur in de koelkast.

Spoel de appelen, verwijder het klokhuis, snij in 8 partjes. Sprenkel er de rest van het citroensap over. Steek afwisselend stukjes appel en varkensvlees op 4 metalen prikkers.

Leg de spiesjes op de barbecue. Bestrijk ze met de rest van de marinade. Herhaal dit een paar keer tijdens het bakken.

Lekker met een witloofslaatje.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.