Spiesjes van varkensworst, courgette en wortel met ketchupsaus

4
60

Voor de spiesjes:

Voor de ketchupsaus:

  • 100 g suiker
  • 1 dl water
  • 1 ui, grofgesneden
  • 6 grote tomaten, grofgesneden
  • 80 g tomatenpuree
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 dl sherry-azijn
  • 1 el maïszetmeel
Giet voor de ketchupsaus de suiker met het water in een diepe pan. Breng aan de kook. Als alle suiker is opgelost, voeg je de ui, tomaten, tomatenpuree, kruidnagel, steranijs, korianderzaadjes en cayennepeper toe. Laat 15 minuten koken. Voeg dan de sherry-azijn toe. Giet het mengsel door een puntzeef. Druk het mengsel er goed door met de bolle kant van een lepel. De saus moet stroperig zijn maar niet te dik. Bind eventueel nog met het maïszetmeel en laat volledig afkoelen.
 
Snijd met de dunschiller slierten van de wortels en courgettes. Leg ze op een bakplaat en bedruppel met de honing. Zet 5 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Gril de worstjes 5 minuten op de BBQ en snijd ze in stukken van 6 cm. Rijg groenten en vlees op de spiesjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.