
Salade van Orzo, romanesco en Berloumi
Deze vegetarische salade met romanesco en Berloumi, heerlijke grillkaas van bij ons, zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor op drukke dagen!
Ingrediënten
- 400 g orzo, Griekse pasta
- 1 romanesco
- 1 komkommer
- 150 g gekleurde kerstomaatjes
- bosje peterselie, fijngesneden
- flinke handvol basilicum + extra om af te werken
- 150 g Berloumi, in blokjes
- 2 el walnoten, grof gehakt
- 3 el witte wijnazijn
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de romanesco in roosjes en blancheer ze enkele minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
Bak de Berloumiblokjes goudbruin in wat olie.
Maak de vinaigrette
Mix de basilicumblaadjes met de walnoten, de witte wijnazijn en een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
Giet de orzo af en meng er de vinaigrette onder. Ontpit de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de kerstomaatjes.
Schep er de Berloumiblokjes, alle groenten en peterselie onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Werk af met extra blaadjes basilicum.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.