Rundvleesrolletjes, gevuld met aardappelblokjes, groene boontjes en ansjovis

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 200 g bloemige aardappelen
  • 400 g rundvlees, bvb. van de dikke bil
  • 100 g groene boontjes
  • 2 sjalotten
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 el pijnboompitten
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 dl olijfolie
  • 50 g parmezaanschilfers

Recept

Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes en kook ze al dente gaar in licht gezouten water. Spoel onder koud water.

Maak de boontjes schoon, snijd in stukjes en blancheer.

Hak de sjalot en de ansjovis fijn.

Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.

Rooster het vlees kort aan beide kanten in de helft van de olijfolie, kruid met peper, zout en de gehakte rozemarijn.

Meng de aardappelblokjes met de boontjes, de gehakte sjalot, ansjovis en de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snijd het vlees in dunne plakjes, rol er de salade in en dresseer op koude borden, garneer met de kaas, pijnboompitten en basilicumblaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.