Rundvleesrolletjes, gevuld met aardappelblokjes, groene boontjes en ansjovis

4
25
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 400 g rundvlees, bvb. van de dikke bil
  • 100 g groene boontjes
  • 2 sjalotten
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 el pijnboompitten
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 dl olijfolie
  • 50 g parmezaanschilfers

Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes en kook ze al dente gaar in licht gezouten water. Spoel onder koud water.

Maak de boontjes schoon, snijd in stukjes en blancheer.

Hak de sjalot en de ansjovis fijn.

Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.

Rooster het vlees kort aan beide kanten in de helft van de olijfolie, kruid met peper, zout en de gehakte rozemarijn.

Meng de aardappelblokjes met de boontjes, de gehakte sjalot, ansjovis en de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snijd het vlees in dunne plakjes, rol er de salade in en dresseer op koude borden, garneer met de kaas, pijnboompitten en basilicumblaadjes.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.