Runderlapje van champignons en een ovenschotel van wortels en aardappelen

Broodje kaas
4
75

Voor het runderlapje met duxelle van champignons met kaas en hesp:

  • 500 gram champignons
  • citroensap van een halve citroen
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • bieslook
  • 8 kleine lapjes rundsvlees (ongeveer 0,5 cm dik)
  • 2 sneetjes jonge kaas
  • 2 sneetjes ham
  • een klontje braadboter
  • 100 gr bloem in een bord
  • 100 gr paneermeel in een bord
  • 2 losgeklopte eitjes in een bord

Voor de ovenschotel van wortels en aardappelen:

  • 1 kg schoongemaakte wortelen
  • 1 teentje look
  • verse tijm
  • 600 gr aardappelen
  • olijfolie
  • peper en zout
Was nooit champignons met water! Champignons zijn als sponsen. Ze nemen al het water op en verliezen daardoor veel smaak. Wrijf ze liever af met een proper doekje of een keukenborsteltje.
Maak voor de duxelle de champignons schoon met een borsteltje of huishoudpapier.
Snijd de champignons in kleine vierkante blokjes (dobbelsteentjes).
Doe een klontje boter in de pan, laat even bruin worden en doe er de champignondobbelsteentjes bij.
Bak de champignons en blus met een klein beetje citroensap. Kruid met look, peper, zout en bieslook. Als de champignons bruin zijn, zijn ze klaar.
 
Snijd de vleeslapjes zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn.
Leg een sneetje kaas op het rundsvlees, gevolgd door de duxelle en een sneetje hesp. Leg het tweede stukje vlees er bovenop.
Naai twee tandenstokers of satéstokjes door het vlees, zodat het niet uiteen valt.
 
Paneer het vlees. Leg het vlees eerst langs beide kanten in een bord met bloem, daarna in een bord met eiwit en daarna in een bord met paneermeel.
Bak de gepaneerde vleeslapjes in de pan.
 
Schil voor de ovenschotel de wortelen en de aardappelen. Doe ze in stukjes en leg ze in een ovenschaal.
Besprenkel met wat olijfolie, tijm en look. Kruid met peper en zout en dek eventueel af met aluminiumfolie.
Verwarm 40 min in een oven op 200°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.