Moot pladijs, geroosterd met kruidenboter, asperges en nieuwe aardappel
Ingrediënten
- 4 pladijsmoten
- een bussel groene asperges
- enkele takjes tijm
- 500 g nieuwe aardappelen
- 2 eetlepels bloem
- 1 dl olijfolie
- peper en zout
Voor de kruidenboter
- 100 g gezouten boter
- 1 sjalot
- 1 eetlepel gesneden bieslook
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 2 eetlepels gesneden basilicum
- sap van een halve citroen
Recept
Spoel de pladijsmoten, dep droog en maak op de rugzijde enkele insnijdingen. Haal de moten door de bloem, kruid met zout en peper en haal door olijfolie.
Snijd de sjalot flinterdun, roer de boter om met enkele druppels citroensap en maak aan met de kruiden.
Kook de aardappelen al dente in gezouten water, pel en hou warm.
Kook de asperges een drietal minuten in gezouten water.
Rooster de pladijzen en de asperges op hoog vuur, keer om en laat verder garen, strooi er de tijmtakjes over.
Schik de pladijsmoten op het bord, leg de asperges en aardappelen erlangs en lepel de kruidenboter erop.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.