Moot pladijs, geroosterd met kruidenboter, asperges en nieuwe aardappel

4

Voor de kruidenboter

  • 100 g gezouten boter
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gesneden basilicum
  • sap van een halve citroen
     
Spoel de pladijsmoten, dep droog en maak op de rugzijde enkele insnijdingen.
Haal de moten door de bloem, kruid met zout en peper en haal door olijfolie.

Snijd de sjalot flinterdun, roer de boter om met enkele druppels citroensap en maak aan met de kruiden.

Kook de aardappelen al dente in gezouten water, pel en hou warm.
Kook de asperges een drietal minuten in gezouten water.

Rooster de pladijzen en de asperges op hoog vuur, keer om en laat verder garen, strooi er de tijmtakjes over.

Schik de pladijsmoten op het bord, leg de asperges en aardappelen erlangs en lepel de kruidenboter erop.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.