Lentesoep

4

Met verse seizoensgroenten maak je een heerlijke lentesoep. Ideaal voor op een frissere dag.

Voor 1,5 l soep

  • 2 jonge wortelen met loof
  • 1 groene paprika
  • 1 prei
  • 1 raap
  • 1,5 l magere kippenbouillon
  • een handvol roosjes van broccoli
  • 50 g diepvrieserwtjes
  • 2 eetlepels gehakte kervel
  • peper en zout

Schraap de wortelen en snijd ze in blokjes.

Maak de paprika, de prei en de raap schoon en snijd ze in stukjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook.

Voeg de stukjes groente en de broccoliroosjes toe en laat 30 minuten koken.
Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat nog 3 minuten doorkoken.

Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep ze in een soepkommetje en bestrooi ze met kervel.
Serveer met een bruin broodje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.