Kaaskroketten met Brugge Oud

4
30
  • 6 dl melk
  • 75 g boter
  • 150 g bloem
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • citroensap
  • 225 g pittige Brugge Oud kaas
  • 4 grote eieren
  • 1 dl room
  • 300 g paneermeel
  • 10 g gelatine
  • 1/2 dl arachideolie

Roux maken met 100 g bloem en 75 g boter.
Aan de roux de melk toevoegen en 15 minuten laten pruttelen. Nadien de Brugge Oud kaas toevoegen en nog even laten staan.
Vuur afzetten, gelatine, eierdooiers en de room mengen, dit mengsel toevoegen aan de kaas, bijkruiden en wat citroensap toevoegen.

Bakplaat invetten en bakpapier leggen, de verkregen kaasmassa openstrijken en afdekken met bakpapier en 24 uur laten koelen.
Eiwit kloppen met peper en zout en een paar drupjes olie.
Kaasmengsel op een met bloem bestrooide plaat wentelen en de kroketten uitsnijden, vervolgens de kroketten door de bloem, het eiwit en het paneermeel wentelen.

Frituren bij 170°C, daarna nog even doorverwarmen in de oven bij 200°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.