Heek op de barbecue

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Vis op de barbecue, dat smaakt, en heek leent zich er perfect toe om te bakken op de BBQ. Geef je vis extra veel smaak dankzij een pittige marinade van chili, citroen en kruiden. 

Ingrediënten

  • 4 heek
  • 2 citroenen
  • bosje koriander
  • bosje munt
  • bosje peterselie
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Lekker met een gepofte aardappel en een groene salade.

Recept

Snijd de chilipeper en pers de knoflook fijn.

Hak de kruiden fijn en meng er de chilipeper, knoflook en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

Snijd de citroenen in plakjes.

Spoel de vis onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Maak langs beide kanten, met een scherp mes, enkele ondiepe inkepingen in de vis.

Wrijf de vissen vanbinnen en vanbuiten in met de marinade. Vul de buikholte met de citroenplakjes.

Zorg ervoor dat de barbecue voor het grillen goed op temperatuur is. Wrijf het barbecuerooster in met wat olie.

Klem de vis vast tussen een visklem of rooster. Je kan de vis dan makkelijk in één keer omdraaien.

Leg de vis indirect op de barbecue, dus niet recht boven de hittebron.

Rooster de vissen 5 à 7 minuten aan beide kanten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.