Gestoofde zeeduivel met venkel en chorizo

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Dit stoofpotje van zeeduivel, spinazie en chorizo is duivels lekker en pittig.  

Ingrediënten

  • 1 kleine zeeduivel van 1 kg, ontveld met middengraat
  • 200 g chorizo
  • 200 g spinazie
  • 4 takjes rozemarijn
  • venkelknollen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl venkelzaadjes
  • 1 borrelglaasje pastis
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el gehakte walnoten

Recept

Venkel

Maak de venkel schoon en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in grove stukken en de knoflook in fijne snippers. 

Fruit de venkel aan in olijfolie in een stoofpot. Voeg de rode ui en knoflook toe. Roerbak tot de groenten glazig zijn. Kruid met de venkelzaadjes, peper en zout. Blus met pastis.

Zeeduivel stoofpotje

Leg de zeeduivel op de roergebakken groenten. Voeg de in plakjes gesneden chorizo en rozemarijntakjes toe. Zet het deksel op de stoofpot en laat 10 à 12 minuten op een zacht vuurtje stoven. 

Voeg daarna de goed gespoelde spinazie toe en laat nog een 3-tal minuten verder garen. Haal de zeeduivel uit de stoofpot en versnijd hem in 4 moten.

Afwerking

Verdeel de zeeduivelmoten, chorizo en groenten over de borden. Strooi net voor het serveren de gehakte walnoten erover. Serveer met gekookte krieltjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.