Gestoomde zeeduivelblokjes op z’n Aziatisch

4
20

Supersnel en superlekker, met een Aziatische toets!

  • 600 g zeeduivelfilet, in blokjes van 2 à 3 cm
  • stoommandje en bakpapier
  • 1 el geraspte gember
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • peper en zout
  • 200 g basmatirijst
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 bosje koriander

Zeeduivelbokjes gestoomd


Kruid de zeeduivelblokjes lichtjes met peper en zout. Leg ze op bakpapier in een stoommandje. Verdeel er de geraspte gember over. Zet het deksel op het stoommandje en stoom boven een met water gevulde pot gedurende 4 minuten. Leg de fijngesneden knoflook en lente-ui ringetjes boven op de vis en stoom nog een minuutje verder.

Basmatirijst

Kook de rijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Aziatische saus

Verhit de sojasaus met de sesamolie in een pan.

Afwerking

Verdeel de gestoomde zeeduivelblokjes over de borden en besprenkel ze met de Aziatische saus. Werk af met verse koriander. Serveer met de basmatirijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.