
Supersnel en superlekker, met een Aziatische toets!
Ingrediënten
- 600 g zeeduivelfilet, in blokjes van 2 à 3 cm
- stoommandje en bakpapier
- 1 el geraspte gember
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- peper en zout
- 200 g basmatirijst
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 bosje koriander
Recept
Zeeduivelbokjes gestoomd
Kruid de zeeduivelblokjes lichtjes met peper en zout. Leg ze op bakpapier in een stoommandje. Verdeel er de geraspte gember over.
Zet het deksel op het stoommandje en stoom boven een met water gevulde pot gedurende 4 minuten. Leg de fijngesneden knoflook en lente-ui ringetjes boven op de vis en stoom nog een minuutje verder.
Basmatirijst
Kook de rijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Aziatische saus
Verhit de sojasaus met de sesamolie in een pan.
Afwerking
Verdeel de gestoomde zeeduivelblokjes over de borden en besprenkel ze met de Aziatische saus. Werk af met verse koriander. Serveer met de basmatirijst.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.