Gegrilde venkel met mosterddressing

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Gegrilde venkel lekker anders klaarmaken? Dat kan met een pittige dressing van mosterd, honing en chili.  

Ingrediënten

  • 4 venkelknollen
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 2 el Tierenteyn mosterd
  • 2 el honing
  • 8 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • ½ tl chilivlokken

Lekker met gebakken vis of een steak.

Recept

Maak de venkelknollen schoon, en snijd het groen fijn. Snijd de venkel in de lengte in plakjes van 5 mm.

Bedruppel de venkel met olijfolie, kruid met peper en zout en grill ze goudbruin en gaar in een hete grillpan.

Maak een dressing van de mosterd, honing, citroensap, peterselie en olijfolie. Klop goed  los en breng op smaak met chilivlokken, peper en zout.

Schik de warme  venkelplakken op een mooie schaal, giet er de dressing over en werk af met het venkelloof.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.