Gegratineerde langoustines

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 16 Langoustines
  • 1 sjalot
  • 3 eierdooiers
  • 50 g boter
  • 2 el citroensap
  • 60 ml droge witte wijn
  • 60 ml room
  • 2 el gehakte peterselie

Leve de lente. In het seizoen van langer wordende dagen, ontluikende bloemen en een waterig zonnetje, is een licht gerechtje met langoustines een prima keuze.

Recept

Halveer de langoustines in de lengte. Verwijder de maag en het darmkanaal en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verwarm de grill en plaats de langoustines gedurende 5 minuten onder de grill.

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in wat boter. Voeg het citroensap en de witte wijn toe. Laat even inkoken en voeg nadien de room toe. Eens de room werd toegevoegd mag de saus niet meer koken.

Roer de dooiers los en roer ze van het vuur door de roomsaus. Zet terug op een zacht vuurtje en klop de saus luchtig tot ze begint te dikken. Let op! De tempertatuur mag niet hoger dan 80°C komen. (Tip: je haalt de pan van het vuur als er rookontwikkeling boven je kookpan komt.)

Verdeel de saus over de langoustines en zet ze nog kort onder de grill tot de saus goudbruin gratineert.

Tip: Lekker met stokbrood of pasta

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.