Gegratineerde oesters met champagnesaus

4
30

Met gegratineerde oesters op het menu zit de sfeer meteen goed. De champagnesaus maakt het feest helemaal compleet.

  • 12 Oostendse oesters
  • 1 sjalotjes
  • ¼ plantje peterselie
  • 1 dl room
  • 1 dl room, half opgeklopt
  • 1 eigeel
  • 2 ½ cl Champagne
  • 2 citroenen
  • 1 el boter

Verwarm de oven voor op grillstand.

Open de oesters met een oestermes en snijd ze los. Vang het oestervocht op en hou de oesters apart.

Pel en snipper de sjalot fijn. Zet een steelpannetje op het vuur met weinig boter en stoof de sjalot aan. Blus met een scheutje Champagne en voeg het gezeefde oestervocht toe.

Kruid met peper en de alcohol verdampen.

Voeg  1 dl room bij het sausje.

Haal van het vuur, laat afkoeken en voeg enkele druppels losgeklopt eigeel toe zodat de saus bindt.

Haal de saus door een zeef en voeg tot slot de opgeklopte room toe.

Leg de oesters elk in een halve oesterschelp op een bakplaat en lepel er wat saus over.

Grill de oesters 5 minuten in de oven tot de bovenkant mooi gebruind is.

Serveer met enkele takje platte peterselie en geef er enkele partjes citroen bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.