
Rolletje van asperge en spek met Berloumi en peterseliepesto
Asperges + BBQ, dat kan niet anders dan lekker zijn. Verwen je gasten met een aperitiefhapje van gegrilde asperges en spek met Berloumi en pesto.
Ingrediënten
- 16 groene asperges
- bosje peterselie
- 1 teentje knoflook
- 8 rozemarijntakjes
- ½ citroen
- 60 g pijnboompitten, geroosterd
- 8 plakjes gerookt spek
- 200 g Berloumi
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Voorbereiding:
Snijd de harde onderkant van de asperges weg en blancheer ze 3 minuten in kokend water met weinig zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd de Berloumi in plakjes en dip hem droog met keukenpapier. Halveer de asperges. Neem telkens een plakje Berloumi, twee gehalveerde asperges en een takje rozemarijn en rol er een plakje spek rond.
Op de BBQ:
Besmeer de rolletjes met olijfolie en leg ze 5 à 8 minuten op de barbecue. Keer regelmatig om.
Maak ondertussen de pesto:
Doe de peterselie, look, pijnboompitten en het sap van de halve citroen in een blender. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Mix tot een gladde pesto.
Serveer deze pesto bij de aspergerolletjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.